Meer consumenten leasen hun auto nu de Nederlandse markt blijft groeien

lease en rekening

Veel leaseauto’s zijn elektrisch. Foto: Depositphotos.c De leasemarkt in Nederland is vorig jaar met 13% gestegen en 1,1 miljoen auto’s op de Nederlandse wegen worden nu bestuurd door mensen die niet de feitelijke eigenaren zijn, blijkt uit nieuwe cijfers van de overkoepelende groep leaseauto’s. VNA. Private lease vergelijken op de website.

 

Het aantal particulieren dat ervoor kiest om elke maand een vast bedrag voor een auto te betalen, is met 25% gestegen en nu zijn ze goed voor 188.000 voertuigen, aldus de VNA. Het aantal zakelijke leaseovereenkomsten steeg met 9,5%, waarbij bestelauto’s een groot deel van de stijging voor hun rekening namen. Automaat auto private leasen onnodig.

 

 

Het is het tweede jaar op rij dat de leasemarkt flink is gegroeid. ‘Ik denk dat we dit jaar een vergelijkbaar groeicijfer zullen krijgen’, zei voorzitter Renate Hemerik. ‘Dat komt deels doordat consumenten het concept van private lease hebben omarmd, en deels omdat het kabinet probeert meer mensen in elektrische auto’s te krijgen.’ De VNS zegt dat meer dan de helft van de ruim 100.000 elektrische auto’s op de Nederlandse wegen is geleasd.