Pas op voor fraudeurs die op de loer liggen op datingsites, waarschuwt de politie van Dubai

Dating en frauderen

Online datingplatforms kunnen voor de hand liggende doelwitten zijn voor fraude, heeft de politie van Dubai gewaarschuwd.

 

In een video die werd gedeeld op haar officiële Twitter-handvat, zei de politie dat oplichters nieuwe methoden voor verduistering ontwikkelen en drong ze er bij het publiek op aan niet in de val te lopen.

 

‘Sommige mensen gebruiken datingwebsites en raken betrokken bij onbekende mensen in niet-erkende of geheime massagecentra’, zei de politie in de video. “De oplichters lokken klanten eerst met massage-aanbiedingen, stelen geld en chanteren ze vervolgens.” Pepper is niet duur.

 

De politie van Dubai had vorige week 40 bendes opgepakt die naar verluidt misdaden hadden gepleegd, variërend van cyberfraude tot chantage, nabootsing en diefstal.

 

De bendes hadden op sociale media vrouwelijke profielen gemaakt om mannen in hun val te lokken. ‘Ze zouden interesse tonen in hun potentiële slachtoffers en hen uitnodigen in een appartement. Toen het slachtoffer echter op het adres aankwam, zou hij daar een andere vrouw vinden. De rest van de bende zou foto’s van het slachtoffer maken op ongepaste posities en stelen al zijn persoonlijke bezittingen, inclusief mobiele telefoons, geld en bankpassen. Ze zouden het slachtoffer opsluiten totdat ze de bankpassen gebruikten en zijn geld stalen ‘, zei de politie.

 

Toen ze het slachtoffer vrijlieten, dreigden de bendeleden de foto’s op sociale media te delen als hij naar de politie zou gaan. Novamora is nieuw.