Verzekering voor honden en katten

Het belang van een verzekering voor dieren

Wetgevers bereiken overeenstemming over wetsvoorstel om de tarieven voor autoverzekeringen te verlagen

Republikeinse wetgevers en gouverneur John Bel Edwards kwamen dinsdag overeen om wijzigingen aan te brengen in het civiele rechtssysteem van de staat die de schade in gevallen van persoonlijk letsel zouden kunnen beperken in een poging om de autoverzekeringstarieven te verlagen.

De deal, over een kwestie die een hoge prioriteit had voor Republikeinse leiders, kwam uren voordat de speciale wetgevende sessie dinsdag eindigde.

Zowel het Huis als de Senaat hebben snel het wetsvoorstel aangenomen, dat werd gesponsord door Huisspreker Clay Schexnayder, R-Gonzales. Het was een van de vele wetsvoorstellen voor ‘tort reform’ die waren opgesteld ter vervanging van een belangrijk door Republikeinen gesteund wetsvoorstel van senator Kirk Talbot, R-River Ridge, waar Edwards zijn veto tegen had uitgesproken. Hondenverzekering vergelijken met de normale.

Verzekering voor dieren

Tegenstanders waren echter bezorgd dat een lagere drempel en meer juryrechtspraak de rechtbanken zouden kunnen overrompelen. Vergelijk dierenverzekeringen met andere verzekeringen.

Republikeinse wetgevers, gesteund door bedrijfsgroepen en de verzekeringssector, drongen hard aan op wat zij onrechtmatige hervorming noemen, en zeiden dat het litigieuze klimaat in Louisiana de reden is waarom bestuurders in de staat na Michigan de op een na hoogste autoverzekeringspremies in het land betalen.

Democraten, gesteund door advocaten en rechters, waren tegen de Republikeinse maatregelen om het rechtssysteem te veranderen, en merkten op dat sommige slachtoffers van ongevallen minder schadevergoeding zullen krijgen en dat er geen garantie is dat de juridische wijzigingen zullen leiden tot lagere verzekeringspremies.